7 juni 2011

Du skall icket hosta med opererad rygg full med diskbråck

Jag har kommit på en ny grej som är verkligen apjobbigt med diskbråcksrygg. Det är att hosta och nysa. Varenda gång jag råkar nysa eller hosta hugger det i hela ryggen och det känns som att jag håller på att hosta av min svank och den är på väg ut ur näsan. Det är verkligen inte en angenäm upplevelse ska jag tala om. Plus att jag inte medvetet kan spänna mina magmuskler för att underlätta för ryggen när jag nyser. De bara kommer.
Jag har inte vetat om det här för jag har ju inte varit förkyld en enda gång sedan jag gjorde illa mig förra sommaren. Det var en upplevelse att vara med om när jag upptäckte det häromdagen.

Och nu pratar jag inte om någon trevlig upplevelse som typ få höra ett jag älskar dig, du är bäst! nej nej utan typ fyfarao så himla ont det här gjorde nubrötjagryggen upplevelse.


Trevligt värre- I.N.T.E!
google.se

4 kommentarer:

  1. Åh din stackare, ingen rolig bild. :O
    Hittade din blogg när jag sökte på ledarskap och organisation. Har sökt den utbildningen i år, en tror inte jag kommer in, den var en av de mest sökta i söder i år, och hade till och med gått om psykologprogrammet. Och jag har mest VG:n men inga MVG:n så det är nog kört. ;)

    Men blev lite fundersam, jag pratade med en studievägledare som sa att det inte fanns några obligatoriska träffar, man behövde alltså inte närvara på plats, utan bara var amed på föreläsningarna på webben.

    Blir ju lite osäker när jag läser din blogg nu, måste man åka dit en gång i månaden?

    Vad är bäst och sämts med utbildningen?
    Svara gärn ai min blogg, så ser jag lättare. :)

    Krya på dig!

    http://madebyscandinavia.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Ja, precis =)

    Aj, jag vet hur det är. Jag klarar att nysa, men hosta är hemskt. Har förbjudit folk att komma på besök om de är de minsta sjuka. Bor hos mamma nu ett tag. Hon får ställa sig bakom mig och "krama" mig hårt när jag behöver hosta för att stötta upp.

    Osteotomi innebar att de kapade av ryggraden för att förkorta den. Så stelopererades hela ryggen. Hade två krökar. Går med korsett som jag bara tar av när jag ska tvätta mig.

    Blir det fler operationer för dig?

    SvaraRadera
  3. Hej igen!
    Och sååå mycket tack för ditt långa och inspirerande svar.
    Jag bor i Göteborg, så det är inte så väldans långt om man nu måste vara med på vissa träffar. :) Men jag vill verkligen komma in, fast jag vet ju att gallringen är stenhård i år.
    Jag arbetar i dag som en liten mellanchef, och drömmen är ju att bli HR-specialist, jobba med människor på ett djupare plan, se och vara med i urvalsprocesser och konflikthantering.
    Jag har pluggat på distans tidigare, men det var bara 60 poäng, och så länge man orkar med tempot så har det gått bra,*ta i trä*. Men det låter oerhört spännande med så många olika yrkeskategorier på en och samma utbildning!
    Jag blev så himla taggad av det du skrev, så nu hoppas jag verkligen att jag kommer in.
    Du får gääärna maila mig: glasserian@spray.se, planering och allt nyttigt du har.
    Och om jag fixar antagningen så skall jag ha det där om första året i huvudet, och kämpa på.

    Och ang. diskbrocket, jag hoppas verkligen du blir bättre, en kollega opererades för snart ett årsedan och hon hade problem efteråt men slutligen föll allt på plats, och idag, kan hon äntligen gå utan smärta och nerver i kläm.Hoppas det kan muntra upp dig lite.

    ANledningen till att jag är " anonym" när jag kommenterar är för att jag inte har någt av de alternativen som finns när man skall kommentera. ;)

    / Elle. :)

    SvaraRadera
  4. Elle: Jag har lämnat kommentaren på din blogg. Blev lite lång.
    Therese: Aj! för avkortad ryggrad. Har du också en extra kota?
    Elle: Jag mailar dig på en gång!

    SvaraRadera